Osto- ja tuontiprosessi


Osto- ja tuontiprosessi lähtee liikkeelle siitä, että yhdessä asiakkaan kanssa etsimme sopivan kohteen ja kartoitamme markkinoiden tarjontaa. Yleensä asiakkaalla on jo olemassaoleva käsitys toivotusta autosta/moottoripyörästä ja mahdollisesti joitakin potentiaalisia kohteita jo tiedossa. Perehdymme asiakkaan kanssa myöskin markkinoiden yleiseen hintatasoon heti osto- ja tuontiprosessin alussa.

Hankittaessa auto tai moottoripyörä minun kauttani, lähtökohtana on ajatus siitä, että ostettavan kohteen hinta-laatusuhde on mahdollisimman hyvä. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että auto/moottoripyörä on hinnaltaan järkevällä tasolla Suomeen tuotaessa. Avustan sinua osto- ja tuontiprosessissa alusta loppuun asti, jonka johdosta olet itse tekemässä lopullista ostopäätöstä ja olet jatkuvasti tietoinen mitä missäkin osto- ja tuontiprosessin vaiheessa tapahtuu.

Toimintamme on keskittynyt Michiganin Grand Rapidsiin, joka sijaitsee noin puolessa välissä Chicagon ja Detroitin metropoleja. Tämä tarkoittaa sitä, että jo 200 mailin säteellä päätoimipaikastamme asuu noin 30 miljoonaa ihmista, jonka seurauksena mahdollisuudet mieleisen auton tai moottoripyörän löytymiseen ovat erinomaiset. Lisäksi hintataso on ostajan kannalta Michiganissa ja sitä ympäröivissä osavaltioissa USA:n parhaimmistoa.

Kun potentiaalinen hankinnan kohde on tiedossa, pyritään siitä ensitilassa saamaan kaikki mahdolliset tiedot/valokuvat ennen paikanpäälle menemistä. Kun kohteen kunto on tällä tavoin varmistettu, käyn henkilökohtaisesti tarkistamassa ja ostamassa auton/moottoripyörän. Paikanpäältä pidän sinuun puhelimitse ja tietokoneen välityksellä jatkuvasti yhteyttä, jotta voimme keskustella kohteesta ja jotta sinä olet asioista mahdollisimman hyvin perillä. Tarvittaessa lähetän sinulle itse vielä kohteesta lisäkuvia tarkistuksen ja koeajon yhteydessä.

Varsinainen ostopäätös tehdään asiakkaan kanssa yhdessä, mikäli kohde on toivotussa ja riittävän hyvässä kunnossa. Mikäli vähänkään vaikuttaa siltä, että et tulisi olemaan hankittavaan kohteeseen tyytyväinen, jätetään kohde ostamatta.

Esimerkki osto- ja tuontiprosessin kustannuksista

Auton rahti Michigan – Suomi n. $ 2500,-
Konsultointi (koeajo, ajoneuvon tarkistus, ym.) $ 500,- sekä $ 1,- / ajettu maili.
Yhteensä siis n. $ 3000,- + ajetut mailit riippuen mistä auto löytyy.

Suomessa normaalit maahantuontiin liittyvät ALV- ja tullikustannukset.
Huolinta kulut (sis. satama kulut, kontin purku, tullaus kulut ym.) n. 350,- EUR

Tarkat kustannuslaskelmat ja suunnitelmat muodostetaan kuitenkin aina asiakas- ja tapauskohtaisesti. Ota siis yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Sami’s Bikes LLC
Sami Minkkinen
745 Gladstone dr se
Grand Rapids
MI 49506
USA

minkkinens@gmail.com
+1 616 322 1767 (norm. puhelut ja WhatsApp)

Puhelut Suomesta: 03 74118267, klo 16.00 jälkeen
norm. Suomi puhelun hintaan.